OVER FESTIKAART

Hi, mijn naam is Lisanne en ik ben eigenaresse van festikaart.nl. Ik zou mijzelf omschrijven als; alleskunner, creatief, grafisch vormgever, marketingcommunicatie specialist maar bovenal lekker mijzelf.

Na mijn eigen huwelijk waarbij ik de trouwkaart, de menukaart, de vlaggetjes, de bedankjes, de labels aan de bloemen tot aan de belettering op de trouwauto állemaal op elkaar had afgestemd, besloot ik meer kaartjes te ontwerpen. Eerst voor de buren, voor vrienden, schoonouders en later kwamen daar ook klanten bij die ik helemaal niet kende! Na 5 jaar voor een werkgever te werken in het marketingcommunicatie vak en andermans dromen na te jagen, dacht ik ‘dat moet toch anders kunnen’ en besloot ik mijn eigen dromen waar te gaan maken. Mede door mijn grafische achtergrond heb ik een bovengemiddelde interesse ontwikkeld in verschillende druktechnieken. Zo ben ik ervaren met het maken van trouw- en geboortekaartjes voor letterpress, goudfolie, blinddruk maar ook het reguliere digitale drukwerk. En wat is er nou leuker dan jullie op weg te helpen naar de dag van je leven (hetzij je bruiloft of de geboorte van jullie kindje) en de liefde voor ontwerp en drukwerk over te mogen brengen?

Gemiddeld worden er in Nederland 460 baby’s per dag geboren. Dat is zo’n 13.800 kindjes per maand en 165.600 kindjes per jaar! Daarnaast stappen maar liefst 65.000 verliefde koppels ieder jaar in het huwelijksbootje. Gaan al die kersverse ouders en aanstaande bruidsparen dan allemaal naar de standaard websites zoals kaartmix.nl, kaartopmaat.nl of hippe-geboortekaartjes.nl ? Nee hoor! De meeste mensen hebben weinig of geen verstand van vormgeving óf lopen uren (al dan niet weekenden) lang te klungelen met één van de ‘stel je eigen kaart samen’ web applicaties om vervolgens op het prullenmandje te klikken omdat ze, wat ze voor ogen hadden, niet het resultaat was.

Daarom ben ik er, ik help je graag verder met bijvoorbeeld de vlakverdeling, de kleuren en de typografie van jullie geboortekaartje of trouwkaart. Ik luister naar jullie wensen en ontwerp voor ieder stel weer een kaart op maat. Want hé, stel je voor je kiest zo’n standaard geboortekaartje en je buurvrouw komt een week later met exact hetzelfde kaartje op de klippen, dat is toch even slikken 😉

Inmiddels is Festikaart uitgebreid met een nieuw teamlid: Cees!
Samen werken wij er hard aan om alle klanten te voorzien van de leukste geboortekaartjes, tijdige levering en nauwkeurige administratieve afhandeling. Kunnen wij iets voor je betekenen? Let us know!

Yep.. that’s me!