Papiersoorten

Papiersoort: Natuurkarton 350 grams
Eigenschappen: glad, effen, mat
Geschikt voor: full colour print

Papiersoort: Mat karton 400 grams
Eigenschappen: voelbare softtouch
Geschikt voor: folieprinten

Papiersoort: Reliëfpapier 360 grams
Eigenschappen: gebobbeld, stoer
Geschikt voor: full colour print

Papiersoort: Lijnstructuurpapier 300 grams
Eigenschappen: linnenstructuur,  off-white
Geschikt voor: full colour print, blinddruk, foliedruk

Papiersoort: Katoenpapier 300, 400, 600 grams
Eigenschappen: linnenstructuur,  off-white
Geschikt voor: folieprinten, foliedruk, blinddruk, Letterpress

Papiersoort: Multiloft 3-laags 900 grams
Eigenschappen: extra dik, linnenstructuur
Geschikt voor: blinddruk

Uitleg verschillende druktechnieken

Print (full colour)
De meest gebruikte druktechniek is full colour print. Relatief ook de goedkoopste techniek. Hierbij kunnen onze kaartjes op diverse papiersoorten gedrukt worden. Bij full colour drukwerk wordt het drukbeeld opgebouwd uit 4 kleuren, namelijk; cyaan, magenta, yellow en black. Deze vorm van drukken is het meest geschikt voor kaarten met meerdere kleuren.

1 of 2 PMS kleuren, neonkleuren drukken.
Wil je écht iets speciaals? Kies dan voor PMS- of neonkleuren. Deze kleuren worden ook gebruikt bij het ambachtelijke proces zoals folie- en blinddrukken.  Je kan kiezen tussen 1 of 2 drukkleuren. Deze worden vooraf op kleur gemend en kaart voor kaart en kleur voor kleur op je kaart aangebracht.  

Digitale folieprint
 Ook wel sleeking genoemd. Folieprinting wordt machinaal geprint en kan alleen aangebracht worden op full colour bedrukte kaarten en is niet krasvast. De folieprint, alleen beschikbaar in zilver, koper of goud, ligt op een digitaal geprinte kaart.
Let op.. Veel bedrijven verkopen folieprinting als foliedruk. Bij foliedruk wordt de folie ambachtelijk middels een hete stempel erin gedrukt (vandaar de benaming ‘druk’). Deze techniek is beduidend goedkoper maar ook de mogelijkheden zijn zeer beperkt en de kwaliteit ligt lager.

Foliedruk.
Foliedruk is een ambachtelijk druktechniek die je tegenwoordig niet zoveel meer tegenkomt. Geboortekaartjes en trouwkaarten met goudfolie of koperfolie vallen meer op met ouderwets gedrukte elementen er in verwerkt en is volgens ons daarom een reden om toe te passen op je bijzondere kaartjes.

Wij hebben er voor gekozen om dit drukwerk op de oude ambachtelijk wijze te doen met een Heidelberg-Degel drukpers met folie unit. Dit omdat deze machines veelzijdig, robuust en geschikt zijn om zeer zware kartonsoorten te voorzien van een vlakke of een diepe folie afdruk. Folie wordt afgewikkeld vanaf een rol en met een verwarmde stempel op het papier of karton geperst, deze stempels worden ontworpen op de computer zodat kleine details zichtbaar worden op het papier of karton. Geboortekaartjes met foliedruk bieden we aan in vele kleuren en tinten. De meest populaire zijn de goud- en koperfolies, maar de metallic kleuren zijn ook verkrijgbaar in zilver, rosékoper, donkerblauw, cyaan, groen, rood, roze enz. Ook is het mogelijk om holografische folies te drukken.

Blinddruk.
Elk kaartje wordt één voor één in een reliëfplaat gedrukt waardoor je het mooie reliëf effect krijgt in een kaart. Het papier wordt geperst tussen een metaal en een zacht polymeer, hierdoor krijg je een verhoogd of een verdiept beeld. Het reliëf is afhankelijk van het gebruikte papier.  Je krijgt het mooiste en meest stijlvolle effect als je enkel een patroon, tekst of een kleine afbeelding in blinddruk plaatst. Een bewerkelijk proces maar het levert wel een heel bijzonder geboortekaartje op! Kies je voor blinddruk dat verhoogt is, dan is het reliëf ook aan de achterzijde van je kaartje zichtbaar.