Papiersoorten: Eigenschappen: Papier geschikt voor druktechniek:
1. Wit natuurkarton glad, effen, mat Full colour, Letterpress
2. Wit reliefpapier gebobbeld Full colour
3. Lijnstructuur papier off-white, linnenstructuur Full colour
4. Kraftpapier bruin, ruw Full colour, Letterpress
5. Oud Hollands Geschept creme wit, ruwe randen Full colour, Letterpress
6. Extra mat papier voelbaar matte uitstraling Uitsluitend geschikt is voor goud, koper- en zilverfolie
7. Lijnstructuur papier 300, 600 of 900 grams linnenstructuur, mogelijkheid extra dik Uitsluitend geschikt voor Letterpress
8. Transparant papier dun, doorzichtig melkglas effect Full colour

Full colour drukwerk
De meest gebruikte druktechniek is full colour drukwerk. Relatief ook de goedkoopste techniek. Hierbij kunnen onze kaartjes op diverse papiersoorten gedrukt worden. Bij full colour drukwerk wordt het drukbeeld opgebouwd uit 4 kleuren, namelijk; cyaan, magenta, yellow en black. Deze vorm van drukken is het meest geschikt voor kaarten met meerdere kleuren. Let op! Onze kaartjes worden écht gedrukt, niet geprint. Dit is een duidelijk verschil met bijvoorbeeld kaartjes van de standaard aanbieders.

Goud, koper- en zilverfolie drukwerk
Bij full colour kaarten kan er ook nog foliedruk worden toegepast. Voor de foliedruk is een extra bewerking nodig. De folie wordt kaart voor kaart aangebracht. Echt een prachtig effect! Voor onze folies zijn geen stempels nodig waardoor de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn!

Diep- en hoogdruk (vorm van Letterpress)
Letterpress kenmerkt zich door de mooie diepdruk. Elk kaartje wordt één voor één in een reliëfplaat gedrukt waardoor je het mooie reliëf effect krijgt in een kaart. De plaat kan zowel in de kaart drukken (diepdruk) als uit de kaart omhoog (hoogdruk). Een bewerkelijk proces maar het levert wel een heel bijzonder geboortekaartje op! Door deze druktechniek zijn kaarten wel prijziger dan enkel de full colour kaarten.