Onze werkwijze stapsgewijs

Proefkaartjes opvragen
Alle geboortekaartjes worden altijd voor iedere klant opnieuw op maat gemaakt. In verband met privacy mogen wij nooit en te nimmer bestaande kaarten van onze klanten toesturen en daardoor is het niet mogelijk om ieder willekeurig kaartje die op onze website staat, fysiek te ontvangen. Omdat we het belangrijk vinden dat onze klanten weten wat ze bestellen, hebben wij een standaard collectie met proefkaarten om een indruk te krijgen van ons drukwerk. Proefkaartjes kan je vrijblijvend aanvragen via deze pagina.  Alle proefkaarten die wij beschikbaar stellen zijn op voorhand met blanco NAW-gegevens in een hoge oplages gedrukt. De proefkaartjes die verstuurd worden kunnen daarom iets afwijken, het is puur ter inspiratie en impressie.

Gratis digitale proef opvragen
Ben je benieuwd of één van de geboortekaartjes van onze website iets voor jouw toekomstige kindje is? Je kan eenmalig vrijblijvend en gratis een digitale proef aanvragen om te beoordelen of jullie gewenste naam/namen, teksten en kleuren er mooi op passen. Dit geldt niet voor illustraties- of geboortekaartjes op maat.

Bestellen
Heb je een te gek kaartje gevonden of wens je met de uitgewerkte proef verder te gaan? Je kan dit kaartje bij ons bestellen voor een standaard prijs (zie prijzen). Wij rekenen géén extra ontwerpkosten voor het aanpassen van kaarten, de kleuren, teksten en lettertypes naar jouw wensen.

..of een prijs opvragen
Staat jouw wens er nét niet helemaal tussen? Je mag vrijblijvend een prijsopgave opvragen voor de ideeën die jij in je hoofd hebt.

Aan de slag!
Indien je akkoord bent gegaan met de op maat gemaakte prijsopgaaf, gaan we voor jou aan de slag. Binnen 1-2 weken mag je een digitaal voorstel verwachten. Deze tijd is afhankelijk van de complexiteit van je wensen. Voor geboortekaartjes waarbij een extra service is besproken, zoals een illustratie op maat of geboortekaartje op maat worden géén vrijblijvende proeven uitgewerkt.

Wijzigingen en correctierondes
Je ontvangt tijdens het ontwerpproces één digitaal voorstel aan de hand van jouw doorgegeven wensen. Nadat je ons voorstel hebt ontvangen kan je nog wijzigingen of andere wensen doorgeven. Doorgaans hanteren we naast het voorstel, 3 correctierondes en een final check. Dit betekent dat je bij iedere correctie ronde goed na moet gaan wat jij wél of niet mooi vindt aan je kaartje. Geef dit aan ons door, wij nemen je feedback mee voor een nieuwe versie. Het is mogelijk om extra correctierondes bij te kopen voor €10,- incl. BTW per ronde.

En dan.. de proefdruk?
Nee, helaas is het niet altijd mogelijk om een fysieke proefdruk te ontvangen. Dit komt omdat al onze geboortekaartjes met de hand op ambachtelijke wijze en hoogwaardige kwaliteit worden gedrukt. De kwaliteit is hierdoor aanzienlijk hoger, maar de opstartkosten voor één exemplaar dus ook. Een fysieke proefdruk kost al gauw hetzelfde als 25 kaartjes. 
Indien je perse een fysieke proefdruk van jouw exemplaar thuis wilt ontvangen dan is dat in enkele gevallen mogelijk, de kosten hiervoor variëren van €5,- tot €25,- afhankelijk van de gekozen druktechniek. Deze kosten zijn niet inbegrepen maar worden vooraf met jou gecommuniceerd bij interesse. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Definitief ontwerp
Als jullie helemaal tevreden zijn met het ontwerp dan ontvang je een laatste digitale proef (de final check) en de informatie voor het aanleveren van de geboortegegevens.

Betalen
Zodra de kaartjes voor jullie naar wens klaar staan, ontvang je een betaallink via de e-mail om het factuurbedrag te voldoen. Let er op dat de geboortekaartjes pas in productie gaan na betaling van de factuur. Het (te) laat betalen van de factuur kan vertraging veroorzaken in het druk- en verzendproces.

Geboortekaartjes verzenden en levertijd
Bij akkoord laten we de kaarten in de door jullie genoemde oplage drukken.
Omdat Festikaart geen automatiseringsbedrijf is maar een bedrijf waar alles met de hand ontworpen, gedrukt en verzonden wordt, is het zelden mogelijk om een volgende dag al te kunnen leveren. Onze levertijden verschillen per druktechniek maar zijn ten alle tijden in te zien op de pagina ‘levertijden’