Onze werkwijze stapsgewijs

Proefpakket opvragen
Omdat we het belangrijk vinden dat onze klanten weten wat ze bestellen, hebben wij een standaard collectie met proefkaarten om een indruk te krijgen van ons drukwerk. Proefkaartjes kan je vrijblijvend aanvragen via deze pagina.  In verband met privacy mogen wij nooit en te nimmer bestaande kaarten van onze klanten toesturen en daardoor is het niet mogelijk om ieder willekeurig kaartje af te sturen. Alle proefkaarten die wij beschikbaar stellen zijn op voorhand met blanco NAW-gegevens in een hoge oplages gedrukt. De proefkaartjes die verstuurd worden kunnen daarom iets afwijken, het is puur ter inspiratie en impressie.

Gratis digitale proef opvragen
Ben je benieuwd of één van de geboortekaartjes uit onze collectie iets voor jouw toekomstige baby is? Je kan eenmalig vrijblijvend en gratis een digitale proef aanvragen om te beoordelen of jullie gewenste naam/namen, teksten en kleuren er mooi op passen. Deze actie geldt niet voor illustraties- of geboortekaartjes op maat.

Bestelling plaatsen
Heb je een te gek kaartje gevonden of wens je met de uitgewerkte proef verder te gaan? Je kan dit kaartje direct bestellen voor een standaard prijs dat bij dit kaartje wordt gecommuniceerd. Hiervoor vul je eenvoudig het bestelformulier in dat naast de kaartjes te vinden is. Wij rekenen géén extra ontwerpkosten voor het aanpassen van de kleuren, teksten en lettertypes naar jouw wensen.

..of een offerte opvragen
Staat jouw wens er nét niet helemaal tussen? Je mag vrijblijvend een prijsopgave opvragen voor de ideeën die jij in je hoofd hebt. Het is mogelijk dat er een toeslag geldt om jouw wensen tot in de puntjes uit te werken, dit is vanzelfsprekend meer werk dan bijvoorbeeld de kleur- en tekstaanpassingen.

Aan de slag!
Indien je een bestelling hebt geplaatst of akkoord bent gegaan met de op maat gemaakte offerte, gaan we voor jou aan de slag. Binnen 1-2 weken mag je een digitaal voorstel verwachten. Deze tijd is afhankelijk van de complexiteit van je wensen. Voor geboortekaartjes waarbij een extra service is besproken, zoals een illustratie op maat, een mix en match-kaartje of geboortekaartje op maat worden géén vrijblijvende proeven uitgewerkt.

Wijzigingen en correctiesrondes
Je ontvangt tijdens het ontwerpproces één digitaal voorstel aan de hand van jouw doorgegeven wensen. Nadat je ons voorstel hebt ontvangen kan je nog wijzigingen of andere wensen doorgeven. Doorgaans hanteren we naast het voorstel, 3 correctierondes** en een final check. Dit betekent dat je bij iedere correctie ronde goed na moet gaan wat jij wél of niet mooi vindt aan je kaartje. Geef dit aan ons door, wij nemen je feedback mee voor een nieuwe versie. Het is mogelijk om extra correctierondes bij te kopen voor €10,- incl. BTW per ronde.
**Voor kaarten die volledig op maat worden ontworpen hanteren wij standaard 5 correctierondes.

En dan.. de proefdruk?
Nee, helaas is het niet altijd mogelijk om een fysieke proefdruk te ontvangen. Dit komt omdat al onze geboortekaartjes op ambachtelijke wijze en hoogwaardige kwaliteit worden gedrukt. De kwaliteit is hierdoor aanzienlijk hoger, maar de opstartkosten voor één exemplaar dus ook. Een fysieke proefdruk kost al gauw hetzelfde als 25 kaartjes. 
Indien je perse een fysieke proefdruk van jouw exemplaar thuis wilt ontvangen dan is dat in enkele gevallen mogelijk, de kosten hiervoor variëren van €5,- tot €25,- afhankelijk van de gekozen druktechniek. Deze kosten zijn niet inbegrepen maar worden vooraf met jou gecommuniceerd. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Definitief ontwerp
Als jullie helemaal tevreden zijn met het ontwerp dan ontvang je een laatste digitale proef (de final check) en de informatie voor het aanleveren van de geboortegegevens.

Betalen
Zodra de kaartjes voor jullie naar wens klaar staan, ontvang je een digitale betaallink via de e-mail om het factuurbedrag te voldoen. Let er op dat de geboortekaartjes pas in productie gaan na betaling van de factuur. Het (te) laat betalen van de factuur kan vertraging veroorzaken in het druk- en verzendproces.

Geboortekaartjes verzenden en levertijd
Bij akkoord laten we de kaarten in de door jullie genoemde oplage drukken.
Omdat Festikaart geen automatiseringsbedrijf is maar een bedrijf waar alles met de hand ontworpen, gedrukt en verzonden wordt, is het zelden mogelijk om een volgende dag al te kunnen leveren. Onze levertijden verschillen per druktechniek maar zijn ten alle tijden in te zien op de pagina ‘levertijden’